Sikkerhedsudstyr og beskyttelsessbriller

Sikker og forsvarlig brug af fyrværkeri 

Raketholdere, glødepinde og sikkerhedsbriller - når du skal have med fyrværkeri at gøre, så er det super vigtigt, at sikkerheden er i top. Hos Ilbjerg Fyrværkerifabrik er fyrværkeri vores levebrød og hobby, og derfor tager vi også et stort ansvar for sikkerheden.

 

Vores fyrværkeri, uanset om det er festfyrværkeri, scenefyrværkeri eller nytårsfyrværkeri, er naturligvis sikkerhedsgodkendt efter højeste normer, men uheld kan stadig ske, når man har med krudt at gøre. Derfor tilbyder vi sikkerhedsudstyr som beskyttelsesbriller, raketholdere og glødepinde, så du trygt og ansvarligt kan nyde det flotte show på himlen.

Fem gode fyrværkeriråd

Hos Ilbjerg Fyrværkerifabrik anvender vi fyrværkeri efter Sikkerhedsstyrelsens fem fyrværkeriråd, og det anbefaler vi også at du gør, så du undgår ulykker.

1

Brug altid beskyttelsesbriller

Husk at anvende sikkerhedsbriller, når du affyrer eller er tilskuer til fyrværkeriaffyring. Øjenskader ses hyppigt i forbindelse med fyrværkeri, men med brug af beskyttelsesbriller mindsker du risikoen for alvorlige ulykker markant.

2

Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

Det er vigtigt, at du kun anvender sikkerhedsgodkendt fyrværkeri, da du ellers risikerer fatale ulykker. Vores fyrværkeri er naturligvis godkendt, og du kan kende godkendt fyrværkeri ved CE-mærket.

3

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

Håndskader fylder næsten en tredjedel af fyrværkeriskaderne. Holder du tændt fyrværkeri i hånden, risikerer du at sprænge dine fingre eller hele din hånd. Derfor anbefaler vi, at du ikke holder det tændte fyrværkeri i hånden, men i stedet bruger en raketholder, og at du generelt følger brugsanvisningen.

4

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

Sikkerhedsafstand kan forebygge mange fyrværkeriulykker. En tændpind eller glødepind kan hjælpe dig med at overholde sikkerhedsafstanden, så du ikke skal læne dig ind over fyrværkeriet i forsøget på at tænde, og på den måde risikerer en ulykke.

5

Gå aldrig tilbage til en fuser

Hvis fyrværkeriet ikke affyres som forventet efter aftænding, skal du lade det ligge i første omgang, så du ikke risikerer, at det går af, mens du er for tæt på. Fjern det senere med en skovl og en spand, så hverken du eller andre kommer til skade.

Kontakt os i dag

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. 

Leveret af